Venäläisbloggari: Microsoft jo sopinut Nokian matkapuhelinten ostosta 19 miljardilla

Teemu Laitila
1. kesäkuuta, 2011 19:44

Venäläinen mobile-review-sivuston ylläpitäjä ja lähes julkkiksen asemaan noussut Eldar Murtazin on uusinut aiemman väitteensä, jonka mukaan Nokian matkapuhelinyksikkö olisi siirtymässä Microsoftin omistukseen. Uusimmassa Nokia-tweetissään Murtazin väittää, että Nokia ja Microsoft olisivat jo sopineet matkapuhelinliiketoiminnan myynnistä 19 miljardin dollarin eli noin 13,5 miljardin euron hintaan.


Murtazin väitti jo muutama viikko sitten, että Nokia ja Microsoft neuvottelisivat myynnistä. Murtazinin väitteen jälkeen Nokia otti tapojensa vastaisesti kantaa nettihuhuihin, kun yhtiön Englannin osaston viestintäpäällikkö kiisti tiedot neuvotteluista ja väitti Murtazinin huhujen olevan menossa aina vain hullumpaan suuntaan.
Huima kauppasumma ei olisi Microsoftin kannalta mikään ongelma, sillä yrityksen kassavarannot ovat hyvällä mallilla. Lisäksi eilisen tulosvaroituksen jälkeen Nokian osakkeen hinta on laskenut matalimmilleen koko 2000-luvun aikana ja Nokia on enää toisiksi arvokkain Helsingin pörssissä noteerattu suomalaisyritys, kun valtion energiayhtiö Fortum kiilasi sen ohi tänään.
Päivitys. CNBC-kanavalle antamassa haastattelussa Stephen Elop kieltää Microsoftin ostoaikeet. Elopin mukaan minkäänlaisia keskusteluja yhtiöiden välillä ei ole käyty aiheeseen liittyen. Murtazinin aiemmin lähettämän tweetin mukaan Nokia ei kiellä hänen väitteitään, vaan puhuivat jostakin muusta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft huhu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.