Nokia kiistää taas myyntihuhut

Teemu Laitila
2. kesäkuuta, 2011 11:42

Nokia on jälleen kiistänyt eilen uudelleen käyntiin lähteneet huhut yhtiön matkapuhelinyksikön myynnistä Microsoftille. Julkkisbloggaaja Eldar Murtazin väitti tweetissään, että Microsoft ja Nokia olisivat jo sopineet matkapuhelintoimintojen kaupasta 19 miljardin dollarin eli noin 13,5 miljardin euron hinnalla. All Things Digital -sivuston haastattelussa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kiisti käyneensä mitään myymiseen liittyviä neuvotteluja Microsoftin kanssa.

Meillä on hyvä suunnitelma tulevaisuutta varten ja olemme tällä hetkellä keskittyneet toteuttamaan sen. Myyntihuhuilla ei ole mitään pohjaa.

Elopin mukaan koko kaupassa ei olisi erityisesti järkeä Microsoftin kannalta, sillä älypuhelimet ovat vain puolet Nokian puhelinyksikön toiminnasta. Suuren osan liikevaihdosta muodostavat peruspuhelimet, joiden kauppaan Microsoftilla ei ole intressejä ryhtyä.
Samassa haastattelussa Elop vahvisti tulosvaroituksen yhteydessä kerrottua aikataulua, jonka mukaan Symbian-puhelinten heikko menekki aiheuttaa paineita saada ensimmäinen Windows Phone -laite ulos vielä tämän vuoden puolella. Elopin mukaan päätavoite on saada ensimmäinen puhelin julkaistua erittäin tärkeitä joulumarkkinoita varten eli puhelinjulkistusta voidaan odottaa loka-marraskuun tietämillä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.