Lepää rauhassa Windows Mobile

Teemu Laitila
3. kesäkuuta, 2011 15:05

Kun Windows Phone 7 alkaa ainakin ominaisuuksiensa puolesta ottaa tuulta purjeisiin, Microsoft on päättänyt kuopata lopullisesti vanhan Windows Mobile 6.x -alustan. Microsoft on ilmoittanut Windows Mobile -kehittäjille, että 15. heinäkuuta alkaen Windows Mobile Marketplace ei ota enää vastaan uusia sovelluksia eikä jo julkaistujen sovellusten tietoja voida muuttaa. Vaikka käyttäjät voivat vielä ostaa sovelluksia, uusien sovellusten ja päivitysten lakkautus tarkoittaa käytännössä alustan kuoliniskua.
Microsoftin päätös on odotettu, mutta silti monet vanhalle alustalle sovelluksia julkaisseet kehittäjät ovat suivaantuneet Microsoftin tiukasta aikataulusta. Sovelluskehittäjätkin uskovat myynnin lakkaavan kun uusien sovellusten vastaanotto ja päivitykset jäädytetään.
Microsoft ei ole ottanut kantaa siihen, kuinka kauan Windows Mobile Marketplace tulee toimimaan. Maailmalta löytyy yllättävänkin paljon Windows Mobile 6.x -järjestelmien käyttäjiä, mutta kehittäjät eivät usko sovelluskaupan sinnittelevän enää pitkään. Uusia käyttäjiä ei juuri enää synny, sillä jo viime vuoden lopulla vain kolme prosenttia myydyistä älypuhelimista perustui Windows Mobile -alustaan.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Mobile
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.