Markkinahuhu: Samsung aikoo vallata Nokian (päivitetty)

Manu Pitkänen
8. kesäkuuta, 2011 18:47

Viime viikolla Mobile-Review.comin päätoimittaja Eldar Murtazin väitti Microsoftin ostavan Nokian 19 miljardilla dollarilla, mutta Wall Street Journalin tietojen mukaan ostoaikeissa onkin Samsung.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kielsi suoralta kädeltä viimeviikkoiset huhut, mutta nyt paljastuneita Samsung-juoruja yhtiön tiedottaja Mona Kokkonen ei suostu kommentoimaan. Myöskään Samsung ei suostu kommentoimaan huhuja.
Nokian valtaamisesta on puhuttu jo pitkään, koska matkapuhelinjätin osakekurssi on kyntänyt pohjamudissa, eikä perusteita suunnanmuutokselle ole näköpiirissä. Lisäksi yhtiöllä on vahva kassa, toimiva logistiikkaketju ja paksu patenttisalkku, jonka perään Samsungin on väitetty kuolaavan.
Kuten viimeviikkoisessakin juorussa, niin Samsungin väitetty Nokia-osto kohdistuisi ainoastaan Devices & Services -osastoon. Navteq ja Nokia Siemens Networks jäisivät tällöin kaupan ulkopuolelle. Nokian kurssi on tänään laskenut noin neljä prosenttia 4,30 euroon muun pörssin mukana makrotalouteen kohdistuvien epävarmuustekijöiden vuoksi. Yhtä halvalla Nokiaa on saanut viimeksi vuodenvaihteessa 1997–1998.
Päivitys. Samsungin James Chungin mukaan spekulaatiot, joiden mukaan Samsung suunnittelisi Nokian ostoa, eivät pidä paikkaansa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.