Texas Instruments laskee tulosennustettaan, syyttää Nokiaa

Teemu Laitila
9. kesäkuuta, 2011 18:15

Suomalaiset alihankkijat eivät ole ainoita Nokian viimeaikaisista vaikeuksista kärsineitä yrityksiä. Piirivalmistaja Texas Instruments on heikentänyt kuluvan vuosineljänneksen tulosennustettaan. TI:n mukaan taustalla on Nokian viime viikolla julkaisema ennuste odotettua heikommasta puhelinmyynnistä. Nokia käyttää Texas Instrumentsin prosessoreita useissa puhelinmalleissaan ja Nokia on TI:n suurin asiakas.
Ilmoituksen jälkeen TI:n osake putosi viiden prosentin verran, mutta nousi hieman lähtötasoaan korkeammalle kun yhtiöstä vakuutettiin sijoittajille, että heikko tulos koskee vain Nokian heikentämää mobiiliprosessoreiden myyntiä ja muut yksiköt tekevät odotetun hyvän tuloksen.
Nokian heikko myynti ei ole ainut TI:lle ongelmia aiheuttanut asia. Yhtiön tulosta kuluvalla neljänneksellä heikentää myös jo aiemmin ilmoitetut Japanin maanjäristyksen aiheuttamat tuhot. Yhtiön mukaan Japanin katastrofi aiheuttaa viiden sentin tappion osaketta kohti, mutta tuhoista palautuminen on sujumassa suunnitelmien ja aikataulun mukaan.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Texas Instruments
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.