IDC: Älypuhelinten toimitukset kaksinkertaistuvat vuoteen 2015 mennessä

Manu Pitkänen
10. kesäkuuta, 2011 10:34

Markkinatutkimusyhtiö IDC arvioi tuoreessa analyysissään, että älypuhelimien toimitusmäärät kasvavat kuluvana vuonna 55 prosenttia viime vuodesta. Kasvun odotetaan säilyvän seuraavina vuosina kun kuluttajat vaihtavat peruspuhelimia älypuhelimiin.
IDC ennustaa, että vuonna 2015 älypuhelimia toimitetaan 985 miljoonaa kappaletta. Luku on yli kaksi kertaa suurempi kuin mitä tämän vuoden toimitusten uskotaan olevan. Miljardi toimitettua älypuhelinta tarkoittaisi samalla volyymin kolminkertaistumista viime vuodesta, jolloin tehtailta lähti maailmalle noin 305 miljoonaa älypuhelinta.
Yhtiön mukaan kuluttajien massasiirtyminen älypuhelimiin tietää sitä, että käyttöjärjestelmävalinta kohoaa aiempaa tärkeämmäksi ostokriteeriksi. Käyttökokemus ja kilpailijoista erottautuminen nousevat mobiilikäyttöjärjestelmäbisneksessä aiempaa tärkeämpään rooliin.
IDC uskoo, että Android säilyttää markkinajohtajuutensa ainakin vuosikymmenen puoliväliin saakka. Suurimmat kasvupyrähdykset sen osalta on kuitenkin jo nähty ja vuonna 2015 Androidin markkinaosuus on 43,8 prosenttia (tälle vuodelle ennustettu 38,9 %).
Suurimman nousupotentiaalin IDC on arvioinut Microsoftin Windows Phonelle, jonka markkinaosuuden povataan viisinkertaistuvan. Tärkein yksittäinen selittäjä on helmikuussa ilmoitettu Nokian ja Microsoftin liitto. Tämän mallin mukaan WP nousisi lilliputin asemasta markkinakakkoseksi. Nokian Symbianin osuus sen sijaan romahtaa 20,6 prosentista 0,1 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä.
Applen käyttämän iOS-mobiilikäyttöjärjestelmän markkinaosuus laskee hieman IDC:n arvioissa, mutta puhelinten toimitukset kuitenkin nousevat älypuhelinmarkkinoiden kasvun imussa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Symbian iOS IDC Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.