Nomura: Samsungista maailman suurin älypuhelinvalmistaja

Manu Pitkänen
13. kesäkuuta, 2011 13:04

Japanilainen sijoituspankki Nomura ennustaa, että kuluvan vuosineljänneksen aikana korealaisesta Samsungista tulee maailman suurin älypuhelinvalmistaja. Nokia on pitänyt titteliä hallussaan jo 14 vuotta, aina 9000 Communicatorin julkaisusta lähtien.
Nomura povaa myös Applen ohittavan Nokian, jolloin suomalainen puhelinjätti tippuu vasta kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Pankin mukaan Nokia on epäonnistunut kilpailussa iPhonea ja Android-puhelimia vastaan ylemmän hintaluokan malleissa, samalla kun aasialaiset halppismerkit ovat vallanneet alemman hintaluokan markkinat. Nokia antoi toukokuun lopulla tulosvaroituksen, kun sen puhelimet eivät kelvanneet kuluttajille odotetunlaisesti.
Maailman suurimman puhelinvalmistajan titteliä Samsung ei ole onnistunut kaappaamaan Nokialta, sillä suomalaisyhtiö tuottaa edelleen tavallisia peruspuhelimia markkinoille enemmän kuin sen korealainen kilpailija.
Nokia yrittää hypätä älypuhelinbisnekseen uudelleen mukaan Windows Phone -käyttöjärjestelmän turvin, jättämällä oman Symbian-alustan toissijaiseen asemaan. Ensimmäiset WP-pohjaiset nokialaiset ilmestyvät tämän vuoden lopulla.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple älypuhelin Samsung Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.