Googlen uusi Android-lippulaiva: Ice Cream Sandwich, 720p-näyttö ja LTE-tuki

Manu Pitkänen
15. kesäkuuta, 2011 22:17

Verkkosivusto BGR on tuoreessa uutisessaan paljastanut Googlen tulevan älypuhelimen tekniset tiedot. Ilmeisesti Nexus 4G -nimeä kantava uusi Android-lippulaiva tulee olemaan tuttua Nexus-laatua.
Aiemmista tiedoista poiketen, Googlen kolmannessa puhelimessa ei tulla käyttämään suorituskyvyllään Computex-messuilla vakuuttanutta Nvidian Kal-El-alustaa. BGR:n mukaan suoritin on joko OMAP 4460 tai 28 nanometrin prosessilla valmistettu Krait-Snapdragon. Tuplaytimellisen suorittimen kellotaajuudellekin sivusto antaa joko-tai-vaihtoehdon: 1,2 tai 1,5 GHz.
Nexus 4G:ssä kerrotaan olevan "järisyttävän" suuri 720p-tarkkuuksinen (1280x720) kosketusnäyttö. Näyttö valtaa lähes koko puhelimen etupuolen, syöden sisäänsä kaikki fyysiset näppäimet. Suuren näytön lisäksi etupuolelta löytyy ainoastaan kaiutin ja yhden megapikselin kamera.
Nopean suorittimen rinnalle on isketty gigatavun edestä keskusmuistia ja 1080p-tasoiseen videokuvaan yltävä viiden megapikselin kamera. Kameran sanotaan olevan "luokkansa parhaimpia", ja että se pärjää erityisen hyvin hämärissä olosuhteissa. Kuten nimestäkin jo voi keksiä, niin puhelin toimii LTE-verkossa.
BGR:n toimitus odottaa Nexus 4G:n ilmestyvän kiitospäivän aikaan eli marraskuun lopulla, parahiksi joulumyyntiin. Juttunsa lopussa BGR huomauttaa, ettei ole täysin varma tuleeko puhelin myyntiin Nexus-brändin alla.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Nexus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.