Apple estämässä live-tapahtumien kuvaamisen iPhonella?

Manu Pitkänen
17. kesäkuuta, 2011 11:00

Uutissivusto Daily Mailin mukaan tietokonejätti Apple kehittää teknologiaa, jolla voitaisiin estää iPhone-käyttäjiä kuvaamasta live-tapahtumia. Applen jättämä patenttihakemus on herättänyt huhuja, joiden mukaan teknologia olisi kehitetty levy-yhtiöiden tai keikkajärjestäjien painostuksesta.
Kuvausesto toimisi käytännössä niin, että tapahtumapaikalle asennettaisiin erityiset infrapunalähettimet. iPhone-puhelimet rekisteröivät lähettimien aktivoitumisen, ja sen vaikutuksesta puhelinten kamerat sulkeutuvat. Kaikki muut iPhonen ominaisuudet jäävät toimintakykyisiksi. Tekniikka vaatisi tarkoitusta varten kehitetyn ohjelmiston ujuttamisen kaikkiin iPhone-puhelimiin. Se ei ole kuitenkaan ongelma, sillä sellainen voidaan asentaa helposti uuden iOS-päivityksen mukana.
Daily Mailin mukaan esimerkiksi konserttijärjestäjät hyötyisivät tekniikasta, koska musiikinkuluttajien itsekuvaamien YouTube-videoiden on sanottu syövän järjestäjien omien live-taltiointien myyntiä. Samalla Applen on väitetty saaneen solmittua suotuisamman sopimuksen levy-yhtiöiden kanssa iCloud-palvelua varten.
Historia on kuitenkin opettanut, että IT-yhtiöt patentoivat teknologioita, vaikkei niillä olisi mitään aietta hyödyntää niitä omissa tuotteissaan. On mielenkiintoista nähdä miten tilanne tästä kehittyy.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.