Nokia N9:ssä tunneaistimuksen synnyttävä Haptikos-kosketusnäyttö?

Manu Pitkänen
18. kesäkuuta, 2011 16:29

Nokia on kertonut esittelevänsä uuden, markkinoita järisyttävän laitteen ensi tiistaina. Huhujen perusteella matkapuhelinjätin odotetaan julkistavan ensimmäisen MeeGo/Harmattan-käyttöjärjestelmällä varustetun N9-puhelimen. Laitteen teknisiä tietoja ei ole vielä vuotanut verkkoon ainoaltakaan luotettavalta lähteeltä, mutta huhuja verkossa pyörii sitäkin enemmän.
Erään juorun mukaan toukokuisessa esittelyvideossakin vilahtaneessa Nokia N9:ssä ei olisi lainkaan QWERTY-näppäimistöä. Videolla sellainen kyllä näkyy, mutta kyseinen malli oli vain kehitysversio. Lopullisessa myyntiin tulevassa versiossa ("Lankku", N9-01) on näppäimistön sijaan uudenlainen Haptikos-kosketusnäyttö.
Nokian Haptikos-teknologiaa promottiin jo vuonna 2007. Sen avulla kosketusnäyttöihin saadaan aidoista näppäimistä tuttu kosketustuntuma. Vastaavanlaista teknologiaa ei ole koskaan aiemmin käytetty kuluttajatuotteissa. Spekulaatioiden mukaan N9:ssä on 854×480-resoluution (16:9) näyttö, mutta sen tyypille ei ole löytynyt yksimielisyyttä (CBD AMOLED tai LCD).
Jos N9:ssä on oikeasti Haptikos-näyttö, niin Nokian PR-puheet markkinoita järisyttävästä tuotelanseerauksesta eivät välttämättä ole liioiteltuja.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.