Nokialle kirvelevä tappio patenttikiistassa IPComia vastaan

Manu Pitkänen
19. kesäkuuta, 2011 19:23

Nokia on hävinnyt patenttikiistan saksalaista IPComia vastaan brittiläisessä oikeusistuimessa. Tuomion mukaan Nokia on käyttänyt luvatta puhelimissaan 3G-tekniikkaa, joka priorisoi turvallisuus- ja hätäpalveluihin liittyvää dataliikennettä.
IPCom vaatii nyt Nokian 3G-matkapuhelimille totaalista myyntikieltoa Britanniassa, ellei se suostu maksamaan rojaltimaksuja. Vuoden 2010 alussa yhtiöt kävivät oikeustaistelua samasta patentista, mutta tuolloin tuomari puhalsi pelin poikki Nokian hyväksi. Kaksikon nokat ovat vastakkain myös saksalaisessa oikeusistuimessa, missä IPCom on HTC:nkin haastanut käräjille.
Alun perin Boschin patentoima tekniikka mahdollistaa hätä- ja turvallisuuspalveluihin liittyvän liikenteen priorisoinnin muun liikenteen kustannuksella 3G-verkossa, jopa silloin kun verkko olisi täynnä. IPCom osti oikeudet siihen vuonna 2007 ja haastoi välittömästi Nokian oikeuteen. Nokian mukaan se käyttää puhelimissaan ratkaisua, joka kiertää patentin, eikä se oli näin ollen syyllistynyt mihinkään rikkeisiin. Tuomioistuin kuitenkin katsoi Nokian omankin ratkaisun rikkovan patenttia.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia patentti IPCom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.