Myriadin ohjelmistolla Android-ekosysteemi kääntyy Nokia N9:lle

Manu Pitkänen
21. kesäkuuta, 2011 19:51

Nokia julkaisi tänään sujuvaliikkeisen N9-lippulaivansa. Puhelin on saanut pääosin positiivisen vastaanoton markkinoilta, mutta myös riitasointuja ja epäileviä tuomaita on löytynyt.
Nokia N9:ään liittyvät suurimmat huolet koskevat sen käyttämän MeeGo-käyttöjärjestelmän alkutekijöissä olevaa ohjelmistotarjontaa. Kapean valikoiman vuoksi kuluttajien on arveltu kiertävän nokialaisen kaukaa ja valitsevan taskuihinsa mieluummin Android-puhelimen tai iPhonen. Kehittäjien motivaatiota rakentaa MeeGolle sovelluksia on myös epäilty, koska Nokian Windows-puhelimet ovat jo nurkan takana odottamassa.
Edellä esitetyt huolet ovat tietysti perusteltuja, mutta ne saattavat osoittautua lopulta aiheettomiksi. Ainakin siihen on tarjolla mahdollisuus.
Viime helmikuussa Myriad-niminen ohjelmistotalo nimittäin esitteli kehittäjille tarkoitettua Alien Dalvik -työkalua, joka muuttaa kädenkäänteessä Androidille koodatun ohjelman jonkin toisen alustan kanssa yhteensopivaksi. MeeGo kuuluu tärkeimpiin tuettuihin käyttöjärjestelmiin. Parhaimmillaan Myriadin ohjelmisto voisi ratkaista N9:n ohjelmistopuutteet, tarjontaa Android-puolelta ainakin löytyy.
Nokia N9:n kohtalon seuraaminen näyttäisi olevan enemmän kuin mielenkiintoista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Nokia N9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.