N9:n kamera markkinoiden nopein

Teemu Laitila
22. kesäkuuta, 2011 14:26

Yksi Nokian eilen julkaiseman N9-mallin painopisteistä on yhtiön mukaan laadukas kamera. Puhelimesta löytyy 8 megapikselin kuvakenno ja Carl Zeissin laajakulmainen ja erittäin valovoimainen optiikka. Nokian mukaan laadukas tekniikka myös toimii erittäin nopeasti ja yhtiön testien mukaan N9:n kamera on markkinoiden nopein.
Nokia julkaisi tarkempia tietoja kameran toiminnasta Conversations-blogissaan. Nokian mukaan N9 suoriutuu kamerasovelluksen käynnistämisen jälkeen ensimmäisen kuvan ottamisesta vain 2,6 sekunnin aikana. Nokia on listannut nopeustaulukkoon useita kilpailevia malleja, joista noin kolmen sekunnin tuloksella lähimmäs pääsee Applen iPhone 4. Lähes samaan suoritukseen yltää Samsungin Galaxy S II.
Taulukon perusteella kameroiden nopeudessa on todellisia eroja, sillä taulukon hitaimmalta eli HTC:n HD 7 -mallilta kuluu kuvan ottoon yli kahdeksan sekuntia.


Kuva: Nokia


Kompromissejakin kameran kohdalla on kuitenkin tehty, sillä kuvausvaloksi on tarjolla kaksois-LED-salama tehokkaamman xenon-salaman sijaan ja monen kännykkäkuvaajan mielestä tärkeä fyysinen kameranäppäin on jätetty pois.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia N9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.