Nokia-pomo: MeeGo-puhelimia oltaisiin voitu tehdä enemmänkin jos olisi haluttu

Manu Pitkänen
22. kesäkuuta, 2011 17:50

Aiemmin tänä vuonna Bloomberg julkaisi jutun, jossa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kuvaili muun muassa Windows Phone -strategiaan johtaneita tapahtumia. Elopin mukaan MeeGo-puhelimia oltaisiin voitu valmistaa vain yksi vuodessa, mutta Nokian vanhempi ohjelmistoinsinööri ampuu tämän väitteen alas.
Elopin mukaan Nokia olisi voinut julkaista ainoastaan kolme MeeGo-puhelinta vuoteen 2014 mennessä, mikä on aivan liian hidas tahti kriisissä olevalle yhtiölle. Nokian oli etsittävä toista mobiilialustaa puhelimilleen. Sellaiseksi valikoitui lopulta Windows Phone.
Felipe Contrerasin mukaan Elopin väitteet MeeGo-puhelimien verkkaisesta julkaisuaikataulusta eivät pidä paikkansa. Hän on työskentelee Nokialla hardware-adoptoinnin parissa, joten omien sanojensa mukaan juuri hän, työryhmänsä kanssa, tietää kuinka paljon sarkaa oli vielä kynnettävänä raudan ja MeeGon yhteensopivuuden välillä. Jos Elop olisi halunnut julkistaa kymmenen OMAP 3 -pohjaista MeeGo-kännykkää, niin Contrerasin mukaan se olisi onnistunut leikiten.
Tilanne on täysin eri jos Elop olisi halunnut valmistuttaa kaikki MeeGot eri alustoille, jolloin käyttöjärjestelmän ja raudan yhteensopivuuden kanssa olisi jouduttu tekemään enemmän töitä. Mikään tekijä ei tällaista ratkaisua olisi kuitenkaan vaatinut, eikä tilanne Windows Phonen kanssa ole sen parempi (tukee ainoastaan tiettyjä Snapdragon-piirejä).
Contreras ihmettelee Nokian päätöstä hylätä alusta heti kun se saatiin valmiiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia MeeGo Windows Phone MeeGo 1.2 Harmattan
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.