Tegra 4:ssä kahdeksan suoritinydintä ja DirectX 11 -tuki

Manu Pitkänen
2. heinäkuuta, 2011 10:26

Nvidian mobiililaitteille tarkoitetun Tegra-alustan kolmas versio eli Kal-El tekee vasta tuloaan markkinoille, mutta jo nyt puhutaan sen seuraajan teknisistä ominaisuuksista. Kal-Elin seuraaja eli Wayne (Batmanin sukunimi) sisältää neljästä kahdeksaan suoritinydintä ja DirectX 11 -tuen.
Verkkosivusto Bright Side of Newsin mukaan Waynesta tulee markkinoille kaksi versiota, joilla pyritään tyydyttämään mahdollisimman suuren asiakaskunnan tarpeet. Pikku-Waynessa suoritinytimiä (todennäköisesti Cortex-A15) on neljä kappaletta ja CUDA-tuellisesta GPU:sta löytyy ainakin 24 ydintä. Suoritinytimien kellotaajuudeksi kerrotaan olevan tässä vaiheessa 1,5 gigahertsiä ja tehonkulutus ydintä kohti pitäisi olla samaa tasoa kuin Kal-Elissä. Tegra 4 valmistetaan 28 nanometrin prosessilla.
"Robinin" rinnalla julkaistaan todellinen Batman eli tehokkaampi Wayne. Siinä suoritinytimiä on kahdeksan ja grafiikkaytimiä 32–64 kappaletta. Tehokkaampi Wayne on suunnattu tableteille, minikannettaville ja vähävirtaisille kannettaville. Hitaampaa Waynea markkinoidaan vuorostaan älypuhelinvalmistajille.
Waynen prototyyppi pitäisi valmistua jouluun mennessä. Ensimmäiset Tegra 4 -laitteet ilmestynevät Windows 8:n julkaisun ohessa ensi vuoden lokakuussa.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA NVIDIA Tegra
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.