Ylikuumenemisongelmat iPhone 5:n kiusana

Manu Pitkänen
15. heinäkuuta, 2011 20:27

Uusien nettihuhujen mukaan teknologiayhtiö Applen tulevaa iPhone 5 -älypuhelinta (tai iPhone 4S) vaivaa vakavat ylikuumenemisongelmat, jotka saattavat myöhästyttävät sen julkaisua.
Apple on päättänyt iskeä tulevaan älypuhelimeensa huippurautaa eli kaksiytimisen A5-suorittimen. Ytimien määrän lisääntyessä on luontevaa ajatella, että myös lämmöntuotto kasvaa samalla. Erityisen hankalaksi tilanteen tekee se, että Apple haluaa puhelimestaan myös erittäin ohuen, jolloin komponentit pitää sulloa erittäin tiiviisti toisiinsa ja ylikuumenemisen riski kasvaa.
Samainen juoru tietää myös kertoa, että Apple etsii nyt kiivaasti ratkaisua ongelmaan. Mikäli yhtiö ei yrityksistä huolimatta keksi mitään järkevää, niin Apple julkaisee iPhone 4:ään pohjautuvan mallin. Tätä kautta cupertinolaisfirma ostaa itselleen lisää aikaa ratkaista ongelma.
On kuitenkin hyvin outoa, että tällaisiin ongelmiin havahdutaan vasta tässä vaiheessa. Toisten huhujen mukaan puhelimen pitäisi ilmestyä elo-syyskuussa, joten kovin mittaviin muutoksiin ei enää ole aikaa. Puhelimien kokoaminenkin kun vie oman aikansa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.