Applesta maailman suurin älypuhelinvalmistaja

Manu Pitkänen
21. heinäkuuta, 2011 14:23

Nokia julkaisi tänään sijoittajia helpottavat talousluvut, joiden odotettiin ennakkoon olevan selvästi surkeammat. Vaikka yhtiön osakekurssi lähtikin rakettimaiseen nousuun, niin kylmä fakta on, että Nokialla menee tällä hetkellä surkeasti.
Julkaistujen myyntilukujen mukaan Nokia myi huhti-kesäkuussa yhteensä 16,7 miljoonaa älypuhelinta. Viime vuonna samaan aikaan älylaitteet kävivät selvästi paremmin kaupaksi, sillä niistä luvuista on tultu nyt 34 prosenttia alakertaan.
Uudet luvut tarkoittavat samalla myös sitä, että Applesta on tullut maailman suurin älypuhelinvalmistaja. Yhtiön valmistamia iPhone-puhelimia meni kaupaksi nimittäin 20,3 miljoonaa kappaletta siinä ajassa kuin Nokia onnistui myymään noin 17 miljoonaa. Applen menekki oli 21,5 prosenttia parempi.
Vaikka Nokia menettikin älypuhelin-kruununsa, niin se pitää edelleen hallussaan maailman suurimman puhelinvalmistajan titteliä, kappalemäärällä mitattuna. Peruspuhelinten myynti on kuitenkin myös kovassa 16 prosentin laskussa. Jos mittariksi valitaan liikevaihto, niin silloin Apple on kaikista suurin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.