Nokia romahti odotettua vähemmän

Manu Pitkänen
21. heinäkuuta, 2011 13:52

Matkapuhelinyhtiö Nokia on tänään julkaissut toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa. Vaikka Nokian tulos romahtikin, niin se oli odotuksia selvästi parempi.
Analyytikoiden arviot Nokian huhti-kesäkuun tuloksesta olivat pääosin synkät, arviot vaihtelivat pääosin tappiollisesta neljänneksestä pieneen voittoon. Nokia tahkosi tulosta 0,06 euroa osakkeelta (ei-IFRS) ja liikevoitto oli 391 miljoonaa (ei-IFRS, 2010: 660 miljoonaa). IFRS-luvut ovat vastaavasti -0,10 euroa ja -487 miljoonaa. Osakekohtainen tulos on lähes puolet vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Liikevoitto (ei-IFRS) oli selvästi korkeampi kuin mitä kukaan Reutersin haastattelemista analyytikoista osasi arvioida.
Nokian älypuhelinten myynti on rajussa laskussa, sillä niitä myytiin 34 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Myös peruspuhelimia myytiin noin 16 prosenttia vähemmän.
Nokian kurssi lähti tulosjulkaisun myötä 6,90 prosentin nousuun. Kurssi kävi aiemmin tällä viikolla jo alle 3,90 eurossa, mutta se on noussut siitä tämän hetkiseen 4,34 euroon.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.