Nokia C7:n ja N9:n NFC-sirut eivät sovellu mobiilimaksamiseen

Manu Pitkänen
25. heinäkuuta, 2011 15:14

Near Field Communacations World -sivuston mukaan Nokian C7- ja N9-älypuhelimien sisältämät NFC-sirut eivät sovellu mobiilimaksamiseen. Puhelimissa käytetty siru ei sisällä turvallisuuselementtiä, joten niitä ei voida soveltaa turvallista tunnistautumista vaativiin käyttökohteisiin, kuten mobiilimaksamiseen.
Nokian ajatuksena on käyttää NFC-tunnistautumisteknologiaa lähinnä puhelinten väliseen tiedostojen jakoon tai lisälaitteiden parittamiseen, kuten Nokia N9:n esittelytilaisuuksissa demottiin. Teknologiaa voidaan käyttää myös tagien lukemiseen, mutta mobiilimaksaminen ei vielä siinnä Nokian horisontissa.
Vajaa vuosi sitten julkaistussa C7:ssä on ollut sisäänrakennettuna NFC, mutta se aktivoituu vasta Symbian Anna -käyttöjärjestelmän myötä. Verkkoon vuotaneiden tietojen mukaan Nokia aikoo tuoda lähiaikoina markkinoille N9:n ohella muutamia muitakin NFC-tuellisia laitteita.
NFC Worldin haastatteleman Nokian Ison-Britannian ja Irlannin myynnistä vastaavan johtajana Rupert Englanderin mukaan mobiilimaksaminen on ajankohtaista vasta noin vuoden päästä. NFC-maksamisessa on edelleen useita ongelmia, jotka Englanderin mukaan pitää vielä ratkaista ennen teknologian laajamittaista käyttöönottoa.

Lue myös nämä
Tägit
NFC Nokia N9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.