Mozilla kehittää omaa käyttöjärjestelmää

Manu Pitkänen
27. heinäkuuta, 2011 14:05

Suosittua Firefox-selainta kehittävä Mozilla on julkaissut uuden hankkeen, jonka päämääränä on luoda oma web-pohjainen käyttöjärjestelmä. Boot to Gecko -hankkeen (B2G) ensisijaisena laitekantana on pidetty älypuhelimia ja tabletteja.
Uutisoimme jo viime kuussa uudesta Webian Shell -käyttöliittymästä, joka vinkkasi siihen suuntaan että Mozilla voisi harkita oman käyttöjärjestelmän kehittämistä. B2G ja Webian Shell eivät liity toisiinsa mitenkään, mutta yhteistyö voi olla mahdollista tulevaisuudessa.
Eri lähteet vertailevat B2G:tä Googlen kehittämiin Androidiin ja Chrome OS:ään. Vaikka se on Chrome OS:n kaltainen ratkaisu, niin Mozillan tavoitteena ei ole tuoda sitä minikannettaviin vaan pikemminkin samalle laitekannalle missä Android mellestää.
B2G perustuu pohjimmiltaan Androidiin, mutta yhteneväisyydet jäävät ytimen, kirjastojen ja ajureiden tasolle. Kehitystiimin tavoitteena on kehittää kaikki perusominaisuudet puheluista, tekstiviesteistä, NFC:stä jne. lähtien web-pohjaisia. Hanke on vasta lähtökuopissaan, joten henkeä pidätellen Mozillan tuotosta ei kannata odotella.

Lue myös nämä
Tägit
Mozilla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.