Yle: Älypuhelimet myydään keskeneräisinä

Manu Pitkänen
28. heinäkuuta, 2011 10:35

Älypuhelinkauppa käy kuumana, mutta sen seurauksena myös puhelinhuollossa käydään ylikierroksilla kun kuluttajat palauttavat huonosti toimivia puhelimiaan takaisin. Kaikista eniten harmaita hiuksia aiheuttaa puhelimien ohjelmistot, jotka joudutaan kiireen vuoksi kyhäämään nopeasti jotta uudet puhelinmallit saadaan ajoissa kauppojen hyllyille. Asian nosti pinnalle Yle.
Älypuhelimien lapsentaudeista on puhuttu tasaisin väliajoin ja viime aikoina suurin huomio on kohdistunut Android-laitteisiin. TechCrunchin hiljattain julkaiseman uutisen mukaan joidenkin Android-puhelimien palautusprosentti kohoaa jopa 30–40 prosenttiin. Applen julkaisemien tietojen mukaan viime vuoden antenni-gaten aikaan ostetuista iPhone 4 -puhelimista palautettiin vain noin 1,7 prosenttia.
Syy ei välttämättä ole aina käyttöjärjestelmässä, vaan puhelimeen asennetuissa ohjelmissa. Esimerkiksi Motorola valitteli kesäkuussa, että jopa 70 prosenttia palautetuista puhelimista johtuu huonosti tehdyistä sovelluksista, jotka heikentävät puhelimen suorituskykyä. Androidia kehittävällä Googlella olisi ratkaisun avaimet tämänkin ongelman kohdalla, sillä se valvoo Android Marketin kautta jaettavia ohjelmia erittäin lepsusti.
Ylen haastatteleman DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko suosittelee puhelimen uudelleenkäynnistämistä viikoittain mikäli puhelin alkaa tökkimään:

Erilaisten muistien täyttymisen takia puhelin suositellaan käynnistettäväksi uudelleen silloin tällöin. Viikottain tehty sammuttaminen ja uudestaan päälle laittaminen varmasti on parempi tehdä kuin että sitä ei tee.

Lue myös nämä
Tägit
Apple älypuhelin Android Google Play iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.