Samsung edelleen kolmanneksi suurin?

Manu Pitkänen
29. heinäkuuta, 2011 18:37

Kiivaana käyvä toisen kvartaalin tulosjulkaisurumba on korealaisen Samsungin osalta ohi, kun se julkaisi omat talouslukunsa sijoittajien analysoitavaksi tänään. Puhelinmarkkinoita seuraavat joutuivat kuitenkin pettymään julkistukseen, sillä Samsung ei halunnut kertoa älypuhelinmyyntinsä tarkkoja lukemia julkisuuteen.
Ennakkoon on arvioitu, että Samsung saattoi nousta maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi heti Applen perään. Aiempien tietojen mukaan Samsung on myynyt noin viisi miljoonaa Galaxy S II -puhelinta. Tällöin aina alkuvuoteen saakka markkinaykkösen asemaa pitänyt Nokia tippui suoraan kolmanneksi.
Samsungin myyntiä on vaikea analysoida, sillä osavuosikatsauksessa puhutaan muutoksista laatumäärein eikä puhtaina lukuina. Unwiredview.comin Staskan pohdintojen mukaan Nokia saattaa olla kaikesta huolimatta markkinakakkonen, sanoivat muut lähteet mitä muuta tahansa.
Joka tapauksessa näyttäisi siltä, että Samsung ja Nokia kilpailevat älypuhelinmyynnin osalta tasaväkisinä. Nokian osalta kolmannesta kvartaalista on povattu vielä katastrofaalisempaa kuin nyt, joten Samsung saattaa vielä tämän vuoden aikana mennä Nokian ohitse.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S II
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.