Android-sovellus muuttaa puhelimen yksinkertaiseksi hakkerointityökaluksi

Manu Pitkänen
8. elokuuta, 2011 11:00

Israelilainen tietoturvayhtiö Zimperium on kehittänyt Android Network Toolkit -nimisen ("Anti") sovelluksen, jonka ansiosta oman Android-puhelimensa saa muunnettua yksinkertaiseksi hakkerointityökaluksi. Sovellus ilmestyy Android Marketiin tämän viikon aikana.
Zimperium demosi sovellusta Las Vegasissa pidetyssä Defcon-hakkeritapatumassa. Ohjelma on tarkoitettu omien järjestelmien tietoturvan kartoittamiseen. Antia voidaan kuitenkin käyttää pahoihin aikeisiin, mitä kehittäjät eivät tietenkään toivo.
Anti on ilmainen, mutta saataville tulee myös 10 dollaria maksava yritysversio. Ohjelmalla voi skannata lähialueelta löytyviä avoimia Wi-Fi-verkkoja, minkä jälkeen se esittää potentiaaliset hakkerointikohteet yksinkertaisessa näkymässä. Kohteen valitsemisen jälkeen käyttäjä valitsee mitä hän haluaa tehdä kohteelle. Valittavissa on "Spy", "Connect", "M.I.T.M" (Man-in-the-Middle-hyökkäys) ja "Attack".
Sovellus hyödyntää tunnettuja haavoittuvuuksia. Alttiita järjestelmiä ovat niin Windowsit kuin iPhone- ja Android-puhelimet. Ohjelmassa on sisäänrakennettu troijalainen, jonka ansiosta hyökkääjä voi esimerkiksi ottaa hyökkäyskohteen koneesta ruutukaappauksia tai avata sen CD-aseman.

Lue myös nämä
Tägit
Android tietoturva Google Play tietoturva-aukko
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.