DNA: Suurimmalla osalla ekaluokkalaisista on matkapuhelin

Panu Roivas
8. elokuuta, 2011 14:23

DNA:n teettämän koululaistutkimuksen mukaan ensimmäisen puhelimen saadessaan lapsista puolet ovat 7-vuotiaita, ja kolmannes 7-8 -vuotiaista ja puolet 9-10 -vuotiaista ovat itse vaikuttaneet puhelimen valintaan.
Vanhempien vaakakupissa painaa erityisesti koulun alkaminen ja puhelimen lisäämä turvallisuuden tunne, mutta tärkeimmäksi syyksi kerrotaan lapsen yhteydenpidon lisääminen lähipiiriin.
Vanhemmat uusivat lapsen puhelimen keskimäärin kahden vuoden välein tai sen mennessä rikki, ja valtaosa 9-vuotiaiden kännyköistä on uusittu ainakin kerran.
Lapsille puhelimissa tärkeintä on ulkonäkö ja merkki, kuten myös kamera ja sovellusten lataaminen. Nuorten suosikeiksi ovat nousemassa halvat kosketusnäytölliset puhelimet, mutta ekaluokkalaisille päätyy yleensä se halvin vaihtoehto. DNA Kauppa Oy:n toimitusjohtaja Sami Aavikon mukaan vanhempien lasten kannalta saattaisi kuitenkin olla hyvä valita älypuhelin, johon saa veloituksetta turvaominaisuuksia, joiden avulla pystyy esimerkiksi nähdä lapsen sijainnin kartalla.
Turvaominaisuuksista noin 53% vanhemmista valitsee maksullisten numeroiden eston, mutta vain 25% saldorajan. Käytännössä kuitenkin vain harva 7-8 -vuotias käyttää puhelintaan edes kymmenellä eurolla.
DNA:n Koululaistutkimukseen vastasi nettipaneelissa 776 7-12 -vuotiaiden lasten vanhempaa.

Lue myös nämä
Tägit
DNA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.