Nokia lopettaa Symbian-puhelinten myynnin Pohjois-Amerikassa

Manu Pitkänen
9. elokuuta, 2011 22:29

Nokia lopettaa Symbianiin, S60:een ja S40:een perustuvien puhelinten myynnin Yhdysvalloissa kokonaan tämän vuoden syksyn aikana. Myöskään Nokia N9:ää ei ole tarkoitus tuoda myyntiin Yhdysvaltoihin. Yhtiön tarkoituksena on keskittää kaikki panokset tuleviin Windows Phone -puhelimiin.
Vaikka matkapuhelinjätti laittaakin kaikki yhden kortin varaan rapakon takana, niin nykyisiin ohjelmistoalustoihin perustuvien laitteiden myynti muualla tulee jatkumaan.
All Things D -sivustolle antamassaan haastattelussa Nokian Yhdysvaltojen toiminnoista vastaava johtaja Chris Weber toteaa, että vain Windows Phonella on yhtiölle merkitystä. Jos heidän Windows Phone -puhelimet floppaavat, niin siinä vaiheessa muidenkaan alustojen menestyksellä ei ole heille merkitystä.
Kaikki tai ei mitään -strategian ohella Nokia aikoo tiivistää yhteistyötä paikallisten operaattoreiden kanssa. Tähän asti osapuolten välit ovat olleet viileät, koska operaattorit eivät ole suostuneet markkinoimaan Nokian puhelimia suomalaisyhtiön halujen mukaisesti.
Hiljattain mainostoimistoaan vaihtanut Nokia aikoo polkaista käyntiin myös ennennäkemätömän suuren mainoskampanjan Amerikan vallotusta varten.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Symbian Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.