Samsungin Bada myy paremmin kuin Windows Phone

Manu Pitkänen
12. elokuuta, 2011 12:05

Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan älypuhelinmarkkinat ovat kasvaneet viimeisen vuoden aikana 74 prosenttia. Matkapuhelimien myynti on muutenkin käynyt hyvin, sillä kasvua vuoden takaiseen on 16,5 prosenttia. Myyntiä kuitenkin rasitti alkuvuonna tapahtuneen Japanin maanjäristyksen aiheuttama komponenttipula.
Gartnerin tuoreet luvut osoittavat, että älypuhelimien vilkkaana käyvä myynti syö peruspuhelimien kysyntää. Kehittyneissä maissa kuluttajat valitsevat nykyään halvan perusluurin sijaan monipuolisemman keskihintaisen Android-älypuhelimen.
Nokian markkinaosuus tällä hetkellä on enää 22,8 prosenttia, kun vielä viime vuonna suomalaisvalmistaja hallitsi markkinoita 30 prosentin osuudella. Sen kustannuksella ovat nousseet Apple, HTC ja ZTE, jotka lähes tuplasivat markkinaosuutensa. Myös Huawei onnistui kasvattamaan markkinoitaan. Kärsijöitä olivat myös Sony Ericsson, Samsung ja LG.
Älypuhelimien ohjelmistoalustojen suhteen marssijärjestys on Android (43,4 %), Symbian (22,1 %) ja iOS (18,2 %). Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyy kärkialustojen takaa, sillä Gartnerin laskujen mukaan Samsungin Bada-käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet ovat käyneet paremmin kaupaksi kuin Windows Phone -kännykät. Badaa myytiin huhti-kesäkuussa kaksi miljoonaa kappaletta, kun Microsoftin ohjelmiin pohjautuvia puhelimia myytiin 1,7 miljoonaa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung Android HTC Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.