Samsung järjesti hätäkokouksen Googlen Motorola-kaupan takia

Manu Pitkänen
17. elokuuta, 2011 18:59

Samsungin hallitus kutsuttiin koolle tänään järjestettyyn hätäkokoukseen, jossa pohdittiin Googlen Motorola-kaupan merkitystä yhtiölle. Uutistoimisto Yonhapin mukaan hallituksen puheenjohtaja Lee Kun-hee on huolissaan yhtiön asemasta ohjelmistokehityksessä.
"[Yrityksen] pitää vahvistaa infromaatioteknologiapuolen kilpailukykyä, turvata työvoimaresurssit ja etsiä aktiivisemmin yhdistymis- ja ostokohteita", Kun-heen kerrotaan terävöittäneen tilannetta muille kokouksessa paikalla olleille. Yonhapin mukaan Googlesta odotetaan muodostuvan yksi suurimmista kilpailijoista Samsungille.
Vaikka virallisten tietojen mukaan Samsungin ostoslista on vielä tyhjä, niin potentiaalisimmat valtauskohteet löytyvät ohjelmistopuolelta. Kun-heen mukaan IT-sektorin painopiste on siirtymässä rautavalmistuksesta ohjelmistokehitykseen. Toisaalta hänellä kerrotaan olleen ennestäänkin pakonomainen tarve korostaa ohjelmistojen tärkeyttä.
Samsungin huolena on sanottu olevan se, että sen kilpailijoilla (Motorola, Nokia, Apple, RIM ja HP) on paljon suurempi äänivalta niiden tuotteissa käytettyjen ohjelmistojen kehityksessä kuin sillä itsellä on Androidissa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.