Apple hakee Galaxy-mallistolle myyntikieltoa EU:ssa

Manu Pitkänen
19. elokuuta, 2011 12:27

Apple näytti jo saaneen EU:n kattavan myyntikiellon Samsungin Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneelle, mutta se purettiin viikkoa myöhemmin. Apple kuitenkin jatkaa Samsungin painostusta ja yrittää tällä kertaa saada kaikille Galaxy-tuoteperheen älypuhelimille ja tableteille myyntikieltoa EU:ssa.
Alankomaissa nostamassaan kanteessa Apple vaatii uusien laitteiden maahantuonnin, valmistuksen ja myynnin kieltämistä. Tällä kertaa myös olemassa olevat varastotkin halutaan tyhjentää, mitä saksalainen tuomioistuin ei viimeksi vaatinut. Sen vuoksi Galaxy Tab 10.1:tä voitiin myydä normaaliin tapaan jo olemassa olevista varastoista koko EU:ssa, koska jälleenmyyjien ei tarvinnut noudattaa oikeuden päätöstä.
Nyt jälleenmyyjätkin halutaan kiellon piiriin. Apple haluaa Samsungin korvaavan jälleenmyyjille koituneet tappiot mikäli Haagin käräjäoikeus asettuu Applen puolelle. Päätöksellä on erittäin suuri merkitys koko Euroopan älypuhelinmarkkinoihin.
Myyntikiellon piiriin kuuluvat puhelimet ja tabletit ovat: Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy Tab 7 ja Galaxy Tab 10.1. Myös muut Galaxy-malliston laitteet (Gio, 551, Europa, Apollo ja Mini) sekä Nexus S saattavat joutua pannaan, muuta Apple mainitsee ne vain alaviitteenä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Samsung Galaxy S Galaxy Tab Samsung Galaxy S II Samsung Galaxy Tab 10.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.