Etelä-Korea aikoo kehittää oman mobiilikäyttöjärjestelmän

Teemu Laitila
23. elokuuta, 2011 20:44

Etelä-Korean hallitus on ilmoittanut ryhtyvänsä toimiin kehittääkseen oman avoimeen lähdekoodiin perustuvan käyttöjärjestelmän mobiililaitteille, kertoo uutistoimisto Yonhap. Uuden käyttöjärjestelmän avulla halutaan turvata maan kahden elektroniikkajätin Samsungin ja LG:n kilpailukyky läntisiä kilpailijoitaan kuten Applea vastaan myös tulevaisuudessa.
Ilmoitus kehitystyöhön ryhtymisestä tulee vain viikko sen jälkeen, kun Google yllättäen ilmoitti ostavansa puhelinvalmistaja Motorola Mobilityn. Muut Android-valmistajat kuten Samsung ovat ainakin julkisuudessa olleet tyytyväisiä Googlen kauppaan ja sen uskotaan hyötyvän Googlen uuden patenttisalkun tuomasta suojasta ainakin lyhyellä tähtäimellä.
Silti Koreassa selvästi halutaan varautua tilanteeseen, jossa Google päättääkin lähteä kilpailemaan täysipainoisesti myös laitevalmistuksessa. Hallitus aikoo aloittaa uuden käyttöjärjestelmän kehittämisen vielä tämän vuoden aikana yhteistyössä maan puhelinvalmistajien kanssa.
Etelä-Korean hallituksen edustajan mukaan Samsung on aiemmin suhtautunut nihkeästi suunnitelmiin yhteisestä käyttöjärjestelmästä. Googlen ja Motorolan ilmoituksen jälkeen yhtiö on valmis osallistumaan projektiin.

Lue myös nämä
Tägit
LG Samsung Etelä-Korea
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.