Microsoft: Motorolan Android-puhelimet loukkaavat seitsemää patenttia

Teemu Laitila
23. elokuuta, 2011 12:20

Microsoft on syyttänyt Motorolaa useista eri patenttirikkomuksista kuulemisessa, joka alkoi eilen Yhdysvaltain kauppakomission edessä. Microsoftin mukaan Motorolan valmistamat Android-puhelimet loukkaavat seitsemää Microsoftin omistamaa patenttia. Microsoft vaatii perinteiseen tapaan kauppakomissiota kieltämään Motorolan puhelinten myynnin ja maahantuonnin.
Motorolan ja Microsoftin välinen kiista on ensimmäinen käsittelyyn päätynyt Android-järjestelmään liittyvä patenttijuttu sen jälkeen, kun Google ilmoitti ostavansa Motorola Mobilityn. Microsoftin mukaan yhtiöllä on velvollisuus suojella aineetonta omaisuuttaan.
Microsoftin patenttivaateet koskevat pääosin Android-järjestelmää ja sen suunnitteluratkaisuja, kuten sähköpostin ja kalenterin synkronointia sekä sovellusten huomautuksia. Motorola on vastannut Microsoftin haasteeseen omilla vastahaasteillaan, jotka koskevat Motorolan laajaa langattomaan tekniikkaan liittyvää patenttisalkkua.
Motorolan ja Microsoftin välinen riita on osa isompaa kokonaisuutta, jossa Microsoft ja Apple ovat tahoillaan haastaneet useampia Android-valmistajia oikeuteen patenttiensa loukkaamisesta.

Lue myös nämä
Tägit
Motorola Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.