Belle saapuu Symbian Anna -puhelimiin vuoden lopulla

Manu Pitkänen
24. elokuuta, 2011 15:51

Nokia piti hetki sitten Hong Kongissa esittelytilaisuuden, jossa se julkisti yhteensä kolme uutta puhelinta. Julkistetut Nokia 600, 700 ja 701 perustuvat kaikki uuteen Symbian Belle -käyttöjärjestelmään.
Muihin Symbian^3-puhelimiin (Nokia N8, C7, X7, E7, E6 ja C6-01 ja 500) Belle-päivitys luvataan viimeisellä kvartaalilla eli käytännössä loka-joulukuussa. Nokia ei valitettavasti kertonut tämän tarkempaa julkaisuajankohtaa.
Symbian Belle on jo vuotanut verkkoon, joten kaikkein innokkaimmat Nokia N8:n omistajat ovat voineet siirtyä eturintamassa tuoreimpaan Symbianiin. Päivitystä ei kuitenkaan kannata asentaa ellei ole valmis kärsimään siitä mahdolliset koituvat epämieluisat seuraukset. Mikäli päivitys epäonnistuu, voi puhelimen joutua lähettämään Nokialle, jossa he maksua vastaan päivittävät puhelimen takaisin Annaan.
Symbian Belle sisältää aimo annoksen uudistuksia verrattuna viime viikolla julkaistuun Annan. Käyttöjärjestelmän ilmoituspalkkia on muutettu androidmaiseksi, jonka kautta pääsee nopeasti käsiksi yhteys- ja ilmoitusasetuksiin.
Lisäksi kotinäkymien määrä on laajennettu kuuteen, widget-sovellusten kokoriippuvuuksista on luovuttu ja pikakuvakkeitakin voi siirrellä oman mielen mukaan. Kotinäkymien alareunan painikkeet on myös uudistettu ja kaikki puhelimeen asennetut ohjelmat näkyvät suoraan päävalikossa erillisen Sovellukset-kansion sijaan. Ominaisuudet paljastuivat jo kuun alussa, jolloin Bellestä otetut ruutukaappaukset vuodettiin. Lisätietoa löytyy Nokian Conversations-blogista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia N8 Nokia C7 Nokia E7 Nokia X7 Nokia E6 Symbian Belle
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.