Galaxy-puhelimille koko EU:n kattava myyntikielto – ei koske Suomea (päivitetty)

Manu Pitkänen
24. elokuuta, 2011 18:10

Haagin käräjäoikeuden tuoreen päätöksen mukaan Samsungin Galaxy S-, S II- ja Ace -älypuhelimet sekä Galaxy Tab 10.1 rikkovat Applen omistamaa patenttia. Applen vaatimusten puhelimien myynti- ja markkinointi kielletään koko EU:n alueella.
Apple syytti Samsungia yhteensä kolmen patentin rikkomisesta. Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteen, joka koski näyttölukituksen avaamiseen liittyvää patenttia (EP 1964922). Samsung vapautettiin myös patentin EP 2098948:n osalta. Syylliseksi korealaisvalmistaja kuitenkin katsottiin patentin EP 2059868 käyttämiseen, joka kuvaa tapaa vierittää sisältöä kosketusnäytöllä.
Vaikka myyntikielto kattaakin koko Euroopan, niin seuraavat maat eivät kuulu sen piiriin: Itävalta, Belgia, Tshekki, Viro, Kreikka, Islanti, Italia, Latvia, Liettua, Portugali, Romania, Slovenia, Slovakia ja Espanja. EU:n ulkopuolella laitteiden myynti voi jatkua tästä eteenkin päin. Suomessa patentti on voimassa.
Syy miksi kielto ei astu voimaan edellä luetelluissa maissa on Applen laiskuudessa. Apple kyllä jätti EP 2059868:n Euroopan patenttivirastoon, mutta se ei ole viitsinyt kääntää dokumentteja kaikille paikallisille kielille tai maksanut tarvittavia maksuja ajoissa. Näihin syihin vedoten hakemus on hylätty useissa valtioissa. Asiasta kertoi FOSS Patents -blogi.
Päätös koskee ainoastaan kolmea Samsungin Alankomaihin rekisteröityä tytäryhtiötä. FOSS Patentin mukaan Samsungin logistiikkaketju Euroopassa kuitenkin nojaa Alankomaihin, joten päätöksellä on vaikutuksia koko Eurooppaan.
Päivitys 25.8.2011:
Samsung Electronics Nordic on ilmoittanut, että Galaxy-sarjan tuotteiden myynti jatkuu normaalisti Pohjoismaissa. Yhtiö ilmoittaa ryhtyvänsä "kaikkiin tarvittaviin toimiin", jotta Galaxy-puhelinten myynti jatkuisi keskeytyksettä myös Hollannissa. Samsung ei usko päätöksen vaikuttavan muihin markkina-alueisiin.

Samsung on sitoutunut tarjoamaan kuluttajille innovatiivisia mobiililaitteita. Aiomme jatkossakin tuoda markkinoille uusia tuotteita ja teknologioita, jotka vastaavat käyttäjien odotuksiin ja ylittävät ne. Jatkamme immateriaalioikeuksiemme ja patenttiemme puolustamista käynnissä olevissa oikeusprosesseissa eri puolilla maailmaa.
Erik Johannesson, Senior PR Manager
Samsung Electronics Nordic AB

KG 11-0730 en 11-731 Apple - Samsung

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Galaxy S Samsung Galaxy -sarja Galaxy Tab Samsung Galaxy S II Samsung Galaxy Tab 10.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.