Nokia julkisti kolme Symbian Belle -puhelinta

Manu Pitkänen
24. elokuuta, 2011 14:46

Nokia on tänään Hong Kongissa pitämässään julkistustilaisuudessa esitellyt kolme uutta Symbian Belle -käyttöjärjestelmään perustuvaa puhelinta. Uudet puhelimet kantavat nimiä Nokia 600, 700 ja 701, joista on saatu vihiä jo aiemmin.
Symbian Belle sisältää aimo annoksen uudistuksia verrattuna viime viikolla julkaistuun Annan. Käyttöjärjestelmän ilmoituspalkkia on muutettu androidmaiseksi, jonka kautta pääsee nopeasti käsiksi yhteys- ja ilmoitusasetuksiin.
Lisäksi kotinäkymien määrä on laajennettu kuuteen, widget-sovellusten kokoriippuvuuksista on luovuttu ja pikakuvakkeitakin voi siirrellä oman mielen mukaan. Kotinäkymien alareunan painikkeet on myös uudistettu ja kaikki puhelimeen asennetut ohjelmat näkyvät suoraan päävalikossa erillisen Sovellukset-kansion sijaan. Ominaisuudet paljastuivat jo kuun alussa, jolloin Bellestä otetut ruutukaappaukset vuodettiin.
Nokia 700 on yhtiön kompaktein puhelin. Se on tilavuudeltaan vain 50 kuutiosenttimetriä ja painaa 96 grammaa. Sen fyysiset mitat ovat 110 x 50,7 x 9,7 mm. Se sisältää gigahertsin suorittimen, NFC-tuen, 3,2 tuuman AMOLED-näytön ja viiden megapikselin kameran. Hintaa sille kertyy 270 euroa (ilman veroja) ja kauppoihin se ilmestyy syyskuun loppuun mennessä.

Nokia 701:ssä on yhtiön omien sanojen mukaan maailman kirkkain puhelimessa käytetty näyttö. IPS LCD -näyttö on kooltaan 3,5 tuumaa ja se on suojattu Corning Gorilla Glass -lasilla. Se sisältää 700:n tapaisesti gigahertsin suorittimen ja NFC-tuen. Lisäksi puhelimesta löytyy etukamera ja kahdeksan megapikselin pääkamera, joka yltää HD-tasoiseen videon kuvaamiseen. Hintaa sille kertyy 290 euroa (ilman veroja) ja kauppoihin sitä voi odotella ennen lokakuuta.

Myös Nokia 600:ssa on gigahertsin suoritin, 3,2 tuuman (640x 360) näyttö ja viiden megapikselin kamera, jolla luonnistuu 720p-tarkkuuksisen videon filmaaminen. Nokia 600:ssa on keskitytty musiikkiominaisuuksiin, sillä esimerkiksi radion kuuntelu ilman kuulokkeita onnistuu sisäänrakennetun FM-antennin ansiosta. Puhelin on myös Nokian äänekkäin, sillä siitä irtoaa jopa 106 fonia. NFC:n ansiosta musiikin voi siirtää puhelimesta jytäämään Nokian Play 360 -kaiuttimiin. Nokia 600 on joukon halvin ja maksaa vain 180 euroa (ilman veroja).

Lue myös nämä
Tägit
Symbian Symbian Belle
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.