Samsung esitteli neljä uutta Android-puhelinta: Galaxy W, M Pro, Y ja Y Pro

Manu Pitkänen
24. elokuuta, 2011 10:18

Berliinissä alkaa ensi viikolla kulutuselektroniikan IFA-messut, mutta Samsung päätti ottaa pienen varaslähdön ja esitteli jo nyt neljä uutta Galaxy-sarjan puhelinta. Puhelimet sijoittuvat hintahaitarissa alempaan ja keskimmäiseen hintaluokkaan, mutta tarkemmat hinta- ja saatavuustiedot paljastetaan vasta IFA-messuilla.
Galaxy W:n, Galaxy M Pron, Galaxy Y:n ja Galaxy Y Pron julkistamisella jo tässä vaiheessa Samsung ehkä haluaa pedata mahdollisimman hyvän medianäkyvyyden messuilla esiteltävälle isolle julkistukselle. Kaikki julkistetut mallit perustuvat Android 2.3:een (Gingerbread).


Nelikon ytyimmän ominaisuusluettelon omistaa Galaxy W, josta löytyy 3,7 tuuman ja 800x480-tarkkuuksinen kosketusnäyttö. Sen sisällä sykkii 1,4 gigahertsin taajuudella toimiva yksiytiminen suoritin ja virrantarpeesta huolehtii 1500 mAh:n akku. Galaxy W on varusteltu lisäksi viiden megapikselin kameralla, HSPA:lla, Bluetooth 2.1:llä ja Wi-Fillä (802.11 b/g/n).


Samsung Galaxy M Pro on vuorostaan suunnattu enemmän bisnes-ihmisille ja siitä löytyykin RIMin Blackberryistä tuttu pystysuuntainen QWERTY-näppäimistö. Puhelimen 2,66 tuuman kosketusnäytön tarkkuus yltää aina 480x320 pikseliin asti. Galaxy M Prohon on lisätty myös viiden megapikselin kamera, mutta kohdeyleisöä silmällä pitäen etupuoleltakin löytyy kamera videopuheluita varten. Toimintoja pyörittää gigahertsin suoritin.
Yhteyksien puolesta uudesta bisnes-Galaxystä löytyy Bluetooth 3.0 ja Wi-Fi (802.11 b/g/n). Akun varauksen kerrotaan olevan 1350 mAh. Yritysihmisten tarpeita yritetään tyydyttää myös Cisco Mobile-, Webex- ja Sybase Afaria -ohjelmien avulla.


Nimensä mukaisesti keskihintainen Samsung Galaxy Y on suunnattu nuorisolle. Sen ominaisuusvalikoimiin kuuluvat 832 megahertsin suoritin, 320x240 pikselin ja kolmen tuuman kosketusnäyttö, kahden megapikselin kamera, Bluetooth 3.0, Wi-Fi (802.11 b/g/n), HSDPA sekä 1200 mAh:n akku. Pro-lisäliitteellä varustettu malli on oleellisesti sama kuin Galaxy Y, mutta siinä QWERTY-näppäimistö ja 2,6 tuuman kosketusnäyttö.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.