Samsungin huhutaan ostavan HP:n puolikuolleen webOS-järjestelmän

Teemu Laitila
30. elokuuta, 2011 12:02

Aasialaisia laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes raportoi huhuista, joiden mukaan Samsung saattaisi olla ostamassa HP:n vastikään hylkäämää webOS-käyttöjärjestelmää. Huhu on mielenkiintoinen ja toteututessaan merkitsisi lisää mielenkiintoista myllerrystä jo ennestään myrskyisälle mobiilialalle. Toisaalta kaupan toteutuminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.
Ostamalla jo olemassa olevan käyttöjärjestelmän Samsung voisi kilpailla Applen ja mahdollisesti laitevalmistajaksi ryhtyvän Googlen kanssa. Toisaalta HP on jo toinen yritys, joka on hylännyt webOS-järjestelmän, joten millä eväillä Samsung saisi alustan vauhtiin? Lisäksi Samsung on investoinut voimakkaasti Androidiin ja kehittänyt sivussa Bada-järjestelmää, joka pyörittää yhtiön suosittua Wave-sarjaa.
Matkapuhelinalan kilpailu näyttää yhä mielenkiintoisemmalta ja Googlen Motorola-kauppojen todelliset vaikutukset nähdään vasta pidemmän ajan kuluessa. Samsungin panostaminen myös webOS-järjestelmään ei olisi ainakaan pahaksi alan keskittyneelle kilpailulle.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung webOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.