Samsung Galaxy Note: 5,3 tuuman älypuhelin stylus-kynällä

Teemu Laitila
1. syyskuuta, 2011 13:32

Berliinin IFA-messujen julkistusrumba on alkanut, kun Samsung julkaisi tähän mennessä isoimman ja tehokkaimman älypuhelimensa. Tabletin ja älypuhelimen rajoja hämärtävä Galaxy Note on varustettu 5,3 tuuman kokoisella WXGA-resoluution (1280x800) Super AMOLED -näytöllä. Lisäksi laitteen käyttöliittymä on optimoitu ohjattavaksi myös stulys-kynän avulla.
Jättimäisestä näytöstä huolimatta Note on pidetty ohuena ja laite on vain 0,96cm paksu ja painaa kohtuulliset 178 grammaa. Kokoluokka muistuttaa erehdyttävästi Dellin juuri kuoppaamaa Streak-laitetta ohuemmaksi hiottuna. Isoon laitteeseen mahtuu iso akku ja Samsung on varustanut Noten 2500mAh akulla.
TouchWiz-käyttöliittymällä höystettyä Android 2.3 Gingerbread -järjestelmää pyörittää uusimmassa Galaxy Tabissakin nähty 1,4 GHz:n taajuudella toimiva Samsungin oma tuplaydinprosessori. Takapuolelta löytyy LED-salamalla varustettu 8 MP kamera ja etupuolelta 2 MP kamera videopuheluihin.
Galaxy Noten yhteydet on toteutettu HSPA+-tekniikalla (enintään 21 Mb/s) ja lehdistötiedote mainitsee myös LTE-yhteydet, mikä saattaa viitata LTE-yhteyksillä varustettuihin versioihin tietyillä markkina-alueilla.
Toisin kuin HTC:n MagicPen-stylusta Samsungin S Pen -kynää voidaan käyttää koko käyttöliittymän ohjaukseen. Peruskäytön lisäksi kynällä voidaan käyttää laitteeseen paketoituja kynälle suunniteltuja sovelluksia kuten muistikirjaa, johon voidaan tallentaa kirjoituksen lisäksi videoita ja valokuvia.
Päivitys: Samsungin Suomen osaston mukaan laite saapuu kauppoihin marraskuussa ja suositushinta tulee olemaan 799 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy Note
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.