Intelin huhutaan jarruttelevan MeeGo-kehitystä

Teemu Laitila
2. syyskuuta, 2011 16:10

Aasialaisten teollisuuslähteiden mukaan Intel olisi ainakin väliaikaisesti luopumassa MeeGo:n jatkokehityksestä. Taiwanilainen uutissivusto Digitimes raportoi, että Intel aikoisi tulevaisuudessa keskittyä kehittämään rautaratkaisuja sekä Android- että Windows Phone -järjestelmiä varten.
Nokian ja Intelin vuonna 2010 julkaisema Meego-projekti kärsi jo kovan iskun Nokian ilmoitettua viime helmikuussa siirtyvänsä Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmään tulevissa älypuhelinjulkaisuissaan. Intelin lopettaminen tietäisi käytännössä lopullista kuoliniskua alustan laajemmalle menestymiselle.
Intel ei ole perinteiseen tapaan suostunut kommentoimaan markkinahuhuja. Intelin mukaan yhtiö on edelleen sitoutunut MeeGo:n jatkokehitykseen ja yhtiö aikoo tulevaisuudessakin jatkaa yhteistyötä kehittäjäyhteisön kanssa.
MeeGo on tähän mennessä löytänyt heikosti tiensä kuluttajatuotteisiin asti lukuun ottamatta Nokian N9-mallia, joka saapuu markkinoille vielä syksyn aikana. Uusimmissa visioissa MeeGo:lle on suunniteltu käyttökohteita erityisesti sulautetuissa järjestelmissä kuten autojen viihdelaitteissa.

Lue myös nämä
Tägit
MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.