Microsoft uskoo Windows Phone -puhelinten markkinaosuuden nopeaan kasvuun

Teemu Laitila
2. syyskuuta, 2011 16:57

Microsoft uskoo Windows Phone -käyttöjärjestelmän saavuttavan jopa yli 20 prosentin osuuden älypuhelinten markkinoista seuraavien kolmen neljän vuoden kuluessa. Microsoft pitää tutkimusyhtiöiden kuten Gartnerin ja IDC:n ennustuksia 20 prosentin osuudesta vuoteen 2015 mennessä liian konservatiivisina.
Microsoft selitti yhtiön tulevaisuudensuunnitelmia uutistoimisto Bloombergille Berliinin IFA-messuilla, jossa myös julkaistiin ensimmäiset uuteen Windows Phone Mango -järjestelmään perustuvat puhelimet. Microsoft ja ensimmäiset Mango-puhelimet julkaissut HTC aikovat yhdessä panostaa esimerkiksi myyjien kouluttamiseen, jotta nämä osaavat esitellä Windows Phone -alustan ominaisuuksia oikealla tavalla.
Myyjien kouluttamisen lisäksi Microsoft aikoo koukata markkinoille suuntaamalla markkinointia erityisesti naisille sekä ensimmäistä älypuhelintaan ostaville.
Myös HTC aikoo lisätä panostuksiaan Windows Phone -alustaan. Bloombergin haastatteleman HTC:n Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan johtajan Florian Seichen mukaan nyt on oikea aika panostaa Windows Phone -alustan markkinointiin. "Windows Phone on saanut erittäin positiivisen vastaanoton ja uskomme, että tämä vuosi on hyvä aika saada alusta liikkeelle ja laajempien yleisöjen tietoisuuteen", Seichen kertoo.

Lue myös nämä
Tägit
HTC Windows Phone Windows Phone Mango
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.