Google tukee HTC:tä patenttitaistelussa Applea vastaan

Teemu Laitila
8. syyskuuta, 2011 10:19

HTC haastaa Applen oikeuteen yhdeksän eri patentin loukkaamisen vuoksi. HTC osti haasteen pohjana olevat patentit Googlelta viime viikolla. Neljä patenteista on peräisin Googlen äskettäisistä Motorola-kaupoista.
Myymällä HTC:lle muutamia keskeisiä patentteja, Google pyrkii varustamaan yhteistyökumppaniaan uusilla ammuksilla sodassa, jota Apple käy useita Android-valmistajia vastaan. Googlen ja HTC:n patenttikaupat ovat ensimmäinen kerta, kun Google suoranaisesti sekaantuu Applen ja Android-valmistajien patenttikiistoihin.
Tähän saakka Apple on osoittanut Android-järjestelmää koskevat patenttihaasteensa suoraan Googlen käyttöjärjestelmää hyödyntäville valmistajille. Google on seurannut lähinnä sivusta ja yhtiötä on syytetty yhteistyökumppaniensa hylkäämisestä. Analyytikkojen mukaan uudella avauksellaan Google pyrkii pitämään Androidia lisensoivat yritykset vierellään vielä tulevaisuudessakin.
HTC ja Apple ovat kommentoineet uusia haasteita perinteiseen tapaan. HTC:n mukaan yhtiö kokee velvollisuudekseen suojella omistamiaan tekniikoita sekä yhtiön yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Applen mukaan "kilpailu on tervettä, mutta kilpailijoidemme tulisi keskittyä omien tekniikoidensa kehittelyyn eikä pelkästään varastaa meiltä".

Lue myös nämä
Tägit
Apple HTC Google patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.