Nvidia pyrkii puhelimiin uudella Tegra-sirulla

Teemu Laitila
9. syyskuuta, 2011 12:45

Nvidia on paljastanut suunnitelmansa uudesta Tegra-sarjan järjestelmäpiiristä, johon on integroitu myös viestintäominaisuudet. Koodinimellä "Grey" tunnettu Tegra-siru tulee olemaan ensimmäinen tuote, johon yhdistetään Nvidian keväällä ostaman kantaajuuspiirivalmistaja Iceran modeemitekniikkaa.
Nvidian Tegra 2 -siru löytyy jo lähes kolmasosasta kaikista myydyistä Android-tableteista, mutta sen osuus älypuhelinmarkkinoilla on olematon. Syynä heikkoon markkinaosuuteen on se, että Tegra-sirut vaativat seurakseen erilliset modeemipiirit. Älypuhelinvalmistajat arvostavat mahdollisimman suurta integraation tasoa, johon Nvidiakin pystyy tulevaisuudessa vastaamaan.
Tarkemmat tiedot "Grey" piiristä ovat vielä hämärän peitossa, mutta sen arvellaan olevan tuotettu 28nm prosessilla ja se tulee muiden Tegra-sirujen tapaan sisältämään GeForce-piirin näytön ohjaamiseen. Ensi vuodeksi kaavailtu siru sisältää todennäköisesti jo ARM Cortex-A15-ytimiä joko kaksi tai neljä kappaletta.
Pidemmälle integroitu järjestelmäpiiri antaa Nvidialle mahdollisuuden kilpailla myös halvempien laitteiden markkinoille, joiden odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti tulevien vuosien aikana.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.