Samsung Länsi-Euroopan suosituin puhelinvalmistaja

Teemu Laitila
12. syyskuuta, 2011 14:53

Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut vuoden 2011 toisen neljänneksen matkapuhelinmyyntiä koskevat tilastot. Raportoitu ajanjakso toi historiallisen muutoksen sen osalta, että ensimmäistä kertaa Länsi-Euroopassa myytiin enemmän älypuhelimia kuin perinteisiä kapuloita.
Tilastojen mukaan huimasti kasvaneen älypuhelinkaupan kuningas oli Samsung. Samsungin osuus kaikista myydyistä älypuhelimista oli 22 prosenttia, mutta Apple seuraa tiukasti perässä 21 prosentin osuudella. Jaetulla kolmannella sijalla listalta löytyy HTC ja BlackBerry-valmistaja RIM, jolla on vahva suosio esimerkiksi Iso-Britanniassa. Nokia on pudonnut sijalle viisi 11 prosentin osuudellaan.
Käyttöjärjestelmien suosiota mitattaessa Googlen Android ottaa selkeän johtopaikan 48,5 prosentin osuudella. Androidin suosion yleinen kasvu on yksi vahva syy Samsungin huimalle nousulle älypuhelinvalmistajien ykköseksi. IDC:n tilastojen mukaan Samsungin älypuhelinmyynti kasvoi 700 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Älypuhelinten suurin häviäjä on Nokia, jonka markkinaosuus on pudonnut 60 prosenttia vuodentakaisesta.
Kun mukaan lasketaan myös myydyt peruspuhelimet, Nokia nousee kuitenkin tilastoissa toiseksi Samsungin johtaessa edelleen.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.