Stephen Elop kertoi lisää yksityiskohtia Nokian Windows Phone -strategiasta - tableteissa on mahdollisuuksia

Manu Pitkänen
12. syyskuuta, 2011 18:07

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on kertonut lisää yksityiskohtia yhtiön tuleviin Windows Phone -älypuhelimiin liittyen. Elop kertoi suunnitelmista ollessaan vierailulla Kiinassa ja Intiassa.
Elop vahvisti että ensimmäinen Nokian uuden strategian mukainen puhelin tullaan näkemään tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. On käytännössä varmaa, että tuotteita esitellään lokakuun lopulla Nokia World -tapahtumassa.
Toimitusjohtaja paljasti myös, että Windows Phone -puhelimet tulevat myyntiin porrastetusti eri paikoissa eri aikaan. Kiinassa hänen tarkoituksena oli miettiä yhdessä operaattoreiden kanssa sopivaa hetkeä julkaista puhelimet juuri siellä.
Samaisessa haastattelussa Elop kertoi, ettei yhtiö halunnut valita Androidia puhelimiinsa, koska kuluttajat eivät olisi ehkä erottanut heitä muiden tuotteista. Nokia ei ole ainut valmistaja Windows Phone -leirissäkään, mutta yhtiö aikoo erottautua muista palveluiden avulla.
Intialaisen Livemintin haastattelussa Elop kertoi, että Nokialla asenne suunnittelun suhteen on muuttunut valtavasti. Insinöörit ovat kuulemma aiempaa innokkaampia keksimään uusia keksintöjä ja laitteiden innovatiivisuuteen panostetaan aivan eri tavalla kuin ennen. Tarkoituksena on tehdä kuluttajiin lähtemätön vaikutus myös edullisissa puhelinmalleissa.
Vaikka Nokia ei olekaan vielä mukana tablet-bisneksessä, niin Elopin mukaan Nokia näkee taulutietokoneissa kysynnän puolesta mahdollisuuksia. Hän ei suoraan suostunut kertomaan aikooko Nokia tuoda markkinoille tabletteja vai ei, mutta ainakaan hän ei tyrmää ajatusta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Mango
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.