Huhu: Samsung lopettaa Windows Phone -valmistuksen ensi vuonna

Teemu Laitila
13. syyskuuta, 2011 10:05

Samsung on ollut huhumyllyn kohteena siitä lähtien, kun Google heilutti Android-kentän tasapainoa ostamalla Motorolan. Alan sivustoilla on muun muassa epäilty Samsungin olevan halukas ostamaan HP:n hylkäämän webOS-käyttöjärjestelmän, minkä yhtiö kielsi jyrkin sanakääntein.
Viimeisin huhu lähti liikkeelle Samsungin ohjelmistoihin keskittyvän SamFirmware-sivuston tweetistä, jossa kerrotaan Samsungin olevan aikeissa lopettaa Windows Phone -puhelinten valmistus ensi vuoden loppuun mennessä. SamFirmware perusteli näkemystään sillä, että jopa Samsungin oma käyttöjärjestelmä Bada myy paremmin kuin Windows Phone.


PCMag-sivuston haastattelema analyytikko kuitenkin kehottaa laittamaan jäitä hattuun. "Nämä tiedot eivät ole peräisin Samsungilta, vaan ryhmältä Samsungia fanittavia hakkereita. Tiedot ovat siis yhtä luotettavia kuin minkä tahansa kolmannen osapuolen blogin", Sascha Segan kommentoi PCMagille.
SamFirmwaren väitteen asettaa vielä oudompaan valoon se, että Samsung on parhaiten myynyt Windows Phone -valmistaja ja tänään yhtiö julkaisi kaksi seuraajaa hyvin myyneelle Focus-mallilleen. Windows Phone -järjestelmän Mango-versiolla varustetut Samsung Focus S ja Flash saapuivat amerikkalaisoperaattori AT&T:n valikoimaan, joten tukea tuskin voidaan lopettaa seuraavan vuoden kuluessa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.