Applen ja Samsungin kiista jatkuu Ranskassa - haastajana Samsung

Teemu Laitila
14. syyskuuta, 2011 10:52

Samsung on haastanut Applen oikeuteen Ranskassa useiden eri patenttien loukkaamisesta. Yhtiöiden patenttikiistoja on setvitty jo useissa eri oikeusasteissa ja useissa eri maissa. Kiistat alkoivat Applen väittäessä, että Samsungin puhelimet ja tabletit kopioivat Applen iPad- ja iPhone-laitteita. Tapojen mukaan Samsung on vastannut omilla haasteillaan ja viimeisimmät haasteet on jätetty Ranskassa.
Samsungin Ranskassa jättämä oikeushaaste ei liity aiemmin kiistakysymyksenä olleeseen ulkoiseen muotoiluun, vaan Samsungin mukaan Apple loukkaa kolmea yhtiön omistamaa patenttia.
Apple ei ole kommentoinut Samsungin uusinta haastetta. Aiemmin tässä kuussa saksalainen oikusistuin tuomitsi tablettien ulkoasuun liittyvän kanteen Applen hyväksi ja kielsi Samsungia myymästä Galaxy Tab 10.1 -laitettaan Saksassa. Lisäksi Apple on saavuttanut vastaavan voiton Hollannissa, jossa oikeus kielsi kolmen Samsungin matkapuhelinmallin myynnin.
Eurooppalaisten oikeusistuinten lisäksi yhtiöiden välisiä kiistoja käsitellään Japanissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.