Qualcomm tuo puhelimiin 2,5 gigahertsin suorittimet ensi vuoden alussa

Manu Pitkänen
15. syyskuuta, 2011 20:08

Mobiililaitteissa käytettävistä Snapdragon-järjestelmämikropiireistä tunnettu Qualcomm on valottanut lähitulevaisuuden suunnitelmiaan, joiden perusteella ensimmäiset 2,5 gigahertsin kellotaajuudella tikittävät puhelimet ja tabletit näkevät päivänvalon ensi vuoden alussa.
Valmistajien saataville yksi-, kaksi- ja neliytimiset S4-piirit tulevat jo tämän vuoden lopulla, mutta kauppoihin ensimmäiset niihin perustuvat laitteet tulevat myöhemmin ensi vuonna. Qualcomm julkisti tiedon piireistä jo tämän vuoden alussa.
Harppaus nykyisistä S3-luokan tuplaydinmalleista on iso, sillä S4:sten kellotaajuus on likipitäen kaksinkertainen niihin verrattuna. Suorituskyvyn on kerrottu kasvavan jopa 150 prosenttia nykyisestä.
Kellotaajuuden korottaminen näin ylös on ollut mahdollista 28 nanometrin valmistustekniikan ansiosta, mikä takaa sen ettei laitteiden tehonkulutus lähde täysin lapasesta. Kaksiytimiset 1,5 gigahertsin S3-piirit on valotettu 45 nanometrin viivanleveydellä.
Ensimmäiset 2,5 gigahertsin suorittimella varustettuja puhelimia ja tabletteja saatetaan nähdä jo helmikuun MWC-messuilla.

Lue myös nämä
Tägit
Qualcomm
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.