BlackBerry-valmistajan liikevoitto yli puolittui

Teemu Laitila
16. syyskuuta, 2011 12:15

Kandalainen Research In Motion on julkistanut vuoden toisen neljänneksen taloudelliset lukunsa eikä yhtiön tilanne vaikuta hyvältä. Rankasti pudonnut liikevoitto jäi jopa pessimistisiä ennusteitakin pienemmäksi. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna yhtiön liikevoitto tipahti yli puolella.
Lähes yksinvaltiaana Pohjois-Amerikan markkinoita takavuosina hallinnut RIM on kokenut saman kohtalon kuin kotimainen Nokia. Yhtiön osakkeen arvosta on muutaman kuukauden aikana haihtunut jo 60 prosenttia.
RIM on painiskellut laskevien myyntilukujen kanssa jo pitkään. Yhtiön kohtalaisen hyviä arvosteluja saanut, mutta kalliiksi mielletty BlackBerry Bold oli ensimmäinen uusi puhelinjulkaisu lähes vuoteen. RIM on sen sijaan panostanut PlayBook-tablettiinsa, jonka myyntitavoitteet eivät kuitenkaan ole täyttyneet.
Tällä hetkellä RIM:n ainoa toivo on ensi vuoden alkupuolella odotettu uusi mallisto, joka perustuu yhtiön kehittämään QNX-käyttöjärjestelmään. Yhtiön mukaan tämän vuoden kokonaistulos tulee kuitenkin jäämään aiemmin lasketun tulosennusteen alarajoille.
Motorolan päätyminen Googlen omistukseen on herättänyt markkinoilla huhuja myös RIM:n päätymisestä isomman yhtiön ostoslistalle.

Lue myös nämä
Tägit
RIM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.