Elop lupaa Windows Phone -strategian olevan täydessä vauhdissa ensi vuoden lopulla

Manu Pitkänen
21. syyskuuta, 2011 18:02

Matkapuhelinjätti Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop lupaa tämän vuoden helmikuussa julkistetun Windows Phone -strategian puksuttavan täydellä teholla runsaan vuoden kuluttua. Tähän asti Symbian-käyttöjärjestelmää käyttäneen Nokian odotetaan julkistavan ensimmäiset WP-puhelimet ensi kuussa.
Elop pyytää ymmärrystä hitaalle siirtymiselle, sillä hänen mukaansa iso laiva kääntyy hitaasti, eikä näin radikaaleja muutoksia voida toteuttaa kertarysäyksellä. Ensi vuoden lopulla siirtymävaihe on kuitenkin tarkoitus saada päätökseen, jolloin Nokian yhteistyökumppani Microsoftin odotetaan julkaisevan sekä Windows 8- että Windows Phone Apollo -käyttöjärjestelmät.
Nokian tarkoituksena on edelleen jatkaa Symbian-tukea, vaikka Yhdysvalloissa siihen perustuvien puhelimien myynti aiotaankin lopettaa.
Helsingin Sanomien haastattelussa Elop vihjaa, että yhtiötä seuraavien kannattaa tarkkailla miten sen omistama Navteq-paikannusyhtiö aiotaan integroida tiiviimmin Nokiaan. Se miten tämä näkyy Nokian puhelimissa tai Windows Phone -strategiassa, jätettiin vielä lukijoiden mielikuvituksen varaan. Hän myös lupaa ensi vuodeksi uusia keksintöjä, joista ei ole ulospäin kerrottu mitään.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia NAVTEQ Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.