MeeGo muuttui Tizeniksi - Intel ja Samsung jatkavat kehitystä

Manu Pitkänen
28. syyskuuta, 2011 10:58

Nokian ja Intelin yhteinen MeeGo-ohjelmistoalusta on kuollut. -Ja sen tilalle on syntynyt Tizen. Taustalla vaikuttavat Intel ja Samsung eli projekti on saanut taakseen uutta potkua ja uutta verta.
Samsungin on huhuttu useaan otteeseen olevan kiinnostunut MeeGosta viime aikoina, mutta nyt sen ja Intelin välinen yhteistyökuvio on selvä. Myös LiMo-projekti on antanut tuen Tizenille. Vaikka Tizen jatkaa selvästi siitä mihin MeeGo jäi, niin Tizen on kokonaan uusi avoimen lähdekoodin projekti.
MeeGon tulevaisuus on näyttänyt synkältä siitä lähtien kun Nokia päätti jättää projektin ja hyppäsi Microsoftin kelkkaan. Intelin huhuttiin jarruttelevan sen kehitystä ja etsivän sopivaa ostajaa sille.
Tizenille kirjoitettavat sovellukset perustuvat HTML5:een ja alustan toivotaan löytävän tiensä taulutietokoneisiin, älypuhelimiin, älytelevisioihin ja autojen viihdejärjestelmiin. MeeGo-yhteisö rohkaisee kehittäjiä siirtymään Tizeniin ja on vakuuttunut siitä, että HTML5 on tulevaisuuden tie.
Tizenin ensimmäinen versio julkaistaan vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä. Ensimmäiset siihen perustuvat laitteet ilmestynevät aikaisintaan ensi vuoden puolivälin paikkeilla.
Päivitys. (11:14) Selvennetty Tizenin ja MeeGon suhdetta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Intel MeeGo Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.