Microsoft ja Samsung solmivat sopimuksen Android-maksuista

Teemu Laitila
28. syyskuuta, 2011 16:20

Microsoft ja Samsung ovat ilmoittaneet solmineensa ristiinlisensointisopimuksen, jonka perusteella Samsung maksaa Microsoftille rojaltimaksuja kaikista myymistään Android-laitteista. Microsoft on solminut aiemmin vastaavan sopimuksen esimerkiksi HTC:n sekä Acerin ja ViewSonicin kanssa.
Microsoft on toistuvasti väittänyt Android-käyttöjärjestelmän sisältävän yhtiön patentoimaa tekniikkaa, jonka perusteella se pitää Googlen puheita Androidin ilmaisuudesta laitevalmistajille harhaanjohtavina.

Microsoft huomauttaa, että Samsung-sopimuksen jälkeen kaksi isointa Android-valmistajaa on sopinut Androidiin liittyvistä lisenssimaksuista Microsoftin kanssa. Isojen Android-valmistajien listalta puuttuu vielä Googlen ostama Motorola, joka on kolmanneksi suurin valmistaja Yhdysvaltain markkinoilla.
Microsoft on aiemmin haastanut Motorolan oikeuteen patenttirikkomuksista. Oikeustaistelun lopputulos on mielenkiintoinen koko Androidin tulevaisuuden kannalta. Jos Google joutuu taipumaan Microsoftin vaatimuksiin ja maksamaan Androidista lisenssimaksuja, vesittyy käytännössä koko Androidin ilmaisen käyttöjärjestelmän rooli.

Samsungin ja Microsoftin sopimus koskettaa Android-patenttien lisäksi yhtiöiden välistä yhteistyötä Windows Phone -laitteiden osalta. Microsoftin mukaan yhtiöt näkevät Windows Phone -alustassa paljon mahdollisuuksia kasvulle ja jatkavat yhteisiä panostuksia myös tulevaisuudessa.

Yhteistyö Windows Phone -rintamalla lienee taustalla sekä Samsungin että HTC:n solmimissa sopimuksissa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Microsoft patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.