Samsung hakee Applen puhelimille ja taulutietokoneille myyntikieltoa

Manu Pitkänen
29. syyskuuta, 2011 0:09

Samsung on haastanut tietotekniikkayhtiö Applen oikeuteen Alankomaissa syyttäen sitä neljän patentin rikkomisesta. Korealaisvalmistaja hakee myynti- ja maahantuontikieltoa kaikille iPhone- ja iPad-laitteille, jotka hyödyntävät yhtiön omistamia 3G-tekniikoita.
Erikseen mainittuna haaste koskee iPhone 3GS:ää, iPhone 4:ää, iPadiä ja iPad 2:sta. Samsung vaatii että laitteiden maahantuonti Alankomaissa lopetetaan ja että jälleenmyyjät vetävät tuotteet pois markkinoilta. Patentit liittyvät laitteen ja tukiaseman välisen datayhteyden hallintaan.
MacWorldin mukaan patentit ovat kuitenkin essentiaaleja, joten Samsungin on lisensoitava patentit Applelle reiluin ehdoin. Korealaisvalmistajan vaateet eivät siten välttämättä tule saamaan oikeuden tukea. Osapuolia kuullaan jo ensi viikon maanantaina niin sanottuihin FRAND-lisenssiehtoihin liittyen.
Apple on haastanut Samsungin ympäri maailmaa oikeuteen syyttäen sen Galaxy-tuotemallistoa tuotekopioinnista ja patenttien rikkomisesta. Vastavuoroisesti Samsung on lähtenyt puolustamaan itseään vastahaastein.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Samsung Galaxy -sarja iPad 2 Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.